Θεραπεία Κιρσών με Laser

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Κιρσοί: Η θεραπεία των κιρσών (φλεβίτιδας) με λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας 1470nm έχει καθιερωθεί, εδώ και πολύ καιρό, ως η μέθοδος εκλογής (η καλύτερη μέθοδος) για τη θεραπεία των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας.

H αφαίρεση κιρσών με λέιζερ είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική χωρίς ή με μικροσκοπικές τομές και συνεπώς, με ελάχιστο κίνδυνο μετεγχειρητικών λοιμώξεων. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία από εξιδεικευμένο αγγειολόγο αγγειοχειρουργό και για το λόγο αυτό δεν απαιτεί νοσηλεία.

Την ίδια ημέρα ο ασθενής φεύγει και επανέρχεται στην προηγούμενη δραστηριότητά του.

 
 

Θεραπεία Κιρσών με Laser

Τα τελευταία χρόνια, η ενδοαγγειακή θεραπεία των κιρσών με λέιζερ έχει εφαρμοστεί με επιτυχία ως ένας τρόπος εξάλειψης των κιρσών και των ενοχλητικών συμπτωμάτων τους. Η μέθοδος αυτή είναι σύγχρονη και ανώδυνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των προβλημάτων των κιρσών εκτός από πολύ λίγες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αξιόπιστη εφαρμογή της τεχνολογίας λέιζερ στο πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας (κιρσοί κάτω άκρων). Η διαδικασία οδηγεί σε άριστα αποτελέσματα τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Εφαρμόζεται και σε υπερήλικες ασθενείς με άλλα συστηματικά νοσήματα, όπως καρδιακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, όπου η κλασική χειρουργική επέμβαση είναι απαγορευτική. Οι παχύσαρκοι ασθενείς που έχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο για θρομβώσεις μπορούν επίσης να θεραπευτούν με το λέιζερ.

 
 

Ενδοαυλική Θεραπεία Κιρσών με Laser

Στην πραγματικότητα, η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με λέιζερ δεν απαιτεί ανοικτή χειρουργική αφαίρεση της προβληματικής φλέβας, καθώς αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική επικεντρώνεται στην πλήρη εξάχνωση της φλέβας ως συνέπεια της αλληλεπίδρασης της δέσμης λέιζερ με το τοίχωμα της φλέβας.

Ο αγγειοχειρουργός εφαρμόζει τo λέιζερ σε όλο το μήκος της προβληματικής φλέβας, η οποία στη συνέχεια εξαφανίζεται καθώς απορροφάται από τον οργανισμό.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ο εξειδικευμένος γιατρός αγγειολόγος, παρακολουθεί την πρόοδο του λέιζερ και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου με την καθοδήγηση υπερήχων.

Η διαδικασία της Ενδοαυλικής Θεραπείας Κιρσών με Laser

Η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με Laser πραγματοποιείται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά της. Δείτε παρακάτω αναλυτικά πώς πραγματοποιείται αυτή η θεραπεία της αφαίρεσης κιρσών με Laser και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οριστικά τους επώδυνους και ενοχλητικούς κιρσούς χωρίς χειρουργική επέμβαση ή πόνο:

Στάδιο 1 – Παρακέντηση: Σε αυτό το πρώτο στάδιο, πραγματοποιείται διαδερμική παρακέντηση της φλέβας υπό τοπική αναισθησία με καθοδήγηση με υπερήχους για την εισαγωγή του φλεβικού καθετήρα για την τοποθέτηση του laser.

Στάδιο 2 – Εισαγωγή του laser: Αφού τοποθετηθεί ο καθετήρας, η οπτική ίνα εισάγεται και προωθείται μέχρι τη συμβολή της σαφηνούς φλέβας με τη μηριαία φλέβα.

Στάδιο 3 – Αναισθησία: Πάλι με την καθοδήγηση υπερήχων ένα ειδικό αναισθητικό διάλυμα εγχέεται γύρω από τη μείζονα σαφηνή φλέβα. Αυτό καθιστά τη διαδικασία εξάχνωσης εντελώς ανώδυνη.

Στάδιο 4 – Εξάχνωση: Σε αυτό το σημείο και αφού η αναισθησία έχει δράσει, ο γιατρός ενεργοποιεί το Laser και αποσύρει σταδιακά την οπτική ίνα εξαλείφοντας οριστικά την προβληματική φλέβα.

Στάδιο 5 – micro-φλεβεκτομές: Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξάχνωσης, ο εξειδικευμένος χειρουργός, εάν κριθεί απαραίτητο, προχωρά σε μικρές εκτομές των κιρσών που έχουν δημιουργηθεί. Πιο συγκεκριμένα ένα αναισθητικό διάλυμα χύνεται στην περιοχή των κιρσών, οι οποίοι στη συνέχεια αφαιρούνται με micro-τεχνική μέσω μικροσκοπικών οπών που δεν ξεπερνούν το σε διάμετρο το 1 χιλιοστό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τεχνολογία ενδοαυλική θεραπεία κιρσών με Laser που χρησιμοποιείται στη θεραπεία των κιρσών είναι προηγμένη, εξαιρετικά ακριβής και ασφαλής, ώστε να μην δημιουργεί παρενέργειες ή επιπλοκές στον ασθενή.

Το Laser έχει μήκος κύματος 1470 nm και στοχεύει αυστηρά μόνο στο νερό του τοιχώματος της φλέβας και όχι στο αίμα που περιέχουν. Αυτό εξασφαλίζει όχι μόνο την επιτυχία της διαδικασίας αλλά και μια ανώδυνη μετεγχειρητική περίοδο. Μάλιστα, η ειδική ίνα που χρησιμοποιείται αποτελείται από ειδικά κάτοπτρα που διαχέουν ομοιόμορφα τη δέσμη των 360 χτυπώντας ολόκληρη την περίμετρο του τοιχώματος της φλέβας.

Η συνεχής καθοδήγηση με υπερήχους είναι καθοριστική για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, καθώς εξασφαλίζει εικόνα υψηλής ανάλυσης, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια του ασθενούς και για την αποτελεσματικότητα σε όλα τα στάδια της επεμβατικής διαδικασίας.

Μετά τη θεραπεία, οι κιρσοί απορροφώνται από τον οργανισμό και δεν επανεμφανίζονται. Το κόστος – τιμή και οι τιμές της θεραπείας προσαρμόζονται ανάλογα με την περίπτωση και σε συνεννόηση με το γιατρό. 

Επικοινωνήστε για να ενημερωθείτε για το κόστος θεραπείας κιρσών με Laser.

Καλέστε μας στο 216 00 11 006 για να ενημερωθείτε. Μην αμελείτε το πρόβλημα – Κιρσοί στα πόδια

Συντηρητική αγωγή για Θεραπεία Κιρσών

Η συντηρητική θεραπεία για τους κιρσούς περιλαμβάνει:

  • Ειδική φαρμακευτική αγωγή
  • φάρμακα φλεβοτονικά
  • Εξωτερική συμπίεση με κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης
  • Φυσική άσκηση
  • Απώλεια περιττών κιλών

Χειρουργική – Ριζική Αντιμετώπιση Κιρσών

Η χειρουργική θεραπεία για τους κιρσούς είναι γνωστή ως σαφηνεκτομή.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται με γενική νάρκωση και περιλαμβάνει την εκρίζωση της μείζονος σαφηνούς φλέβας μέσω χειρουργικών τομών στο δέρμα καθώς και των κλάδων της.

Ο Αγγειοχειρουργός ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος Αθήνα, Αγγειοχειρουργός Αθήνα     –     Αγγειολόγος Ρόδος, Αγγειοχειρουργός Ρόδος

Αγγειολόγος Λαμία, Αγγειοχειρουργός Λαμία    –    Αγγειολόγος Λάρισα,  Αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες