Met-Hospital-Horizontal
sclero-foam angiologia

Σκληροθεραπεία με Αφρό

 Σκληροθεραπεία: Τι είναι και τι πρέπει να ξέρω

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εάν έχετε κιρσούς ή ευρυαγγείες στα πόδια σας, μπορεί να έχετε ακούσει για τη σκληροθεραπεία. Η σκληροθεραπεία είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους για τη θεραπεία αυτών των συμπτωμάτων και περιλαμβάνει την έγχυση χημικών ουσιών στις προσβεβλημένες φλέβες.

Η σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται από παλαιότερα, ωστόσο οι επιλογές των χημικών ουσιών έχουν αλλάξει και βελτιωθεί από τότε, με τους σύγχρονους γιατρούς να χρησιμοποιούν διάλυμα πολυδοκανόλης και γλυκερίνης για τη σκληροθεραπεία.

Με την απλή έγχυση ενός υγρού στην πάσχουσα φλέβα, λέμε ότι έχουμε απλή σκληροθεραπεία, ενώ αν η έγχυση γίνεται με ένα υλικό σε μορφή αφρού, λέμε ότι έχουμε σκληροθεραπεία με αφρό. Η μέθοδος της σκληροθεραπείας χρησιμοποιείται από παλαιότερες εποχές, ωστόσο οι επιλογές στα χημικά έχουν αλλάξει και βελτιωθεί από τότε, με τους σύγχρονους γιατρούς να χρησιμοποιούν πολυδοκανόλη και διάλυμα γλυκερόλης για τη σκληροθεραπεία.

Doctor in medical gloves injects sclerotherapy procedure on the legs of a woman against varicose veins, close-up, ozone therapy, medical
σκληροθεραπεια angiologia

Είναι η διαδικασία επώδυνη;

Η σκληροθεραπεία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που οι ασθενείς μπορούν να ανεχθούν καλά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνεται σε ιατρικό περιβάλλον, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα και άμεσα οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση στη χορήγηση ενδοφλέβιων φαρμάκων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του χωρίς προβλήματα. Όσον αφορά το ποια μέθοδος σκληροθεραπείας είναι καλύτερη: συνήθως και εφόσον ο ασθενής είναι σε θέση να δεχτεί αυτή τη θεραπεία, συνιστάται η σκληροθεραπεία με αφρό έναντι της απλής σκληροθεραπείας, επειδή διαχέεται καλύτερα μέσα στο φλεβικό δίκτυο και παραμένει εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μπορώ να κάνω αυτή την θεραπεία;

Ωστόσο, η σκληροθεραπεία δεν είναι για όλους. Συγκεκριμένα, δεν συνιστάται σε άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργίας σε οποιοδήποτε φάρμακο ή που πάσχουν από αλλεργικό άσθμα. Επιπλέον, η βελόνα σκληροθεραπείας δεν μπορεί να εισαχθεί σε πολύ λεπτές κόκκινες φλέβες, καθώς μπορεί να προκαλέσει νέκρωση (θάνατο του ιστού), και δεν ενδείκνυται για τους κιρσούς του προσώπου.

Σε ποιες περιπτώσεις ασθενών δεν προτείνεται η σκληροθεραπεία:

  • ιστορικό αλλεργιών
  • αλλεργικό άσθμα
  • εγκυμοσύνη
  • χρήση αντισύλληψης
  • τάση για θρόμβωση

Ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός που θα αναλάβει τη διαδικασία θα εξετάσει πρώτα προσεκτικά το ιατρικό σας ιστορικό και τη γενική κατάσταση της υγείας σας, προκειμένου να σας ενημερώσει αν μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτή τη μέθοδο θεραπείας ή αν θα πρέπει να σας συστήσει κάποια άλλη.

Τι πρέπει να προσέξουμε μετά τη θεραπεία;

Μετά το τέλος της σκληροθεραπείας, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί ορισμένες πρακτικές.

Πρώτα απ’ όλα, μετά το τέλος της σκληροθεραπείας, και προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά της, απαιτείται συμπίεση των προσβεβλημένων φλεβών με ειδικές κάλτσες συμπίεσης διαβαθμισμένης συμπίεσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Επιπλέον, συνιστάται η τοπική εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας στα σημεία της σκληροθεραπείας, προκειμένου να ανακουφιστεί το δέρμα.

Η διαδικασία σκληροθεραπείας πραγματοποιείται συνήθως σε αρκετές συνεδρίες, οπότε η τήρηση των προαναφερθέντων προφυλάξεων και η φροντίδα κατά τη διάρκεια και μετά τις συνεδρίες μπορεί να αυξήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και τη διάρκειά της.

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. ΡόκαςΑγγειολόγος – ΑγγειοχειρουργόςΑγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ασκληπιού 26, Πλατεία Ταχυδρομείου, 412 22 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite