Met-Hospital-Horizontal
διαβητικο ποδι

Διαβητικό Πόδι

Φροντίδα των ποδιών των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

 
 
 
 

Είναι γνωστό πως το σάκχαρο δημιουργεί με την πάροδο των ετών βλάβη στα τριχοειδή αγγεία όλου του σώματος όπως τα άκρα, την καρδιά, τον εγκέφαλο, τους νεφρούς, τα περιφερικά νεύρα. Με τη διαδικασία αυτή ειδικά στα νεύρα των κάτω άκρων αναπτύσσονται με τα χρόνια μόνιμες βλάβες, που έχουν σαν συνέπεια τη μόνιμη απώλεια της αισθητικότητας των άκρων και ειδικά του πέλματος και των δακτύλων.

Αυτό σημαίνει πως επώδυνα ερεθίσματα στις περιοχές αυτές, όπως μικροτραυματισμοί, δε γίνονται αντιληπτά από το άτομο που πάσχει, με αποτέλεσμα να ανοίγουν στο δέρμα πύλες εισόδου μικροβίων. Σε συνδυασμό με την ελλιπή αιμάτωση των περιοχών αυτών λόγω μικροαγγειοπάθειας, και σε έδαφος υψηλού σακχάρου στο αίμα, τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να δημιουργήσουν μέχρι και διαβητική γάγγραινα στην περιοχή που έχει προσβληθεί. Αν υπάρχει στο άκρο που έχει προσβληθεί στένωση ή απόφραξη μιας αρτηρίας σε κεντρικότερο σημείο, τότε η αιμάτωση είναι ακόμα μικρότερη και η κλινική εικόνα πολύ χειρότερη.

Διαβητικό πόδι

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων απαιτείται πάντα σωστή ρύθμιση του σακχάρου, πολύ καλή τοπική φροντίδα των κάτω άκρων, ειδικά παπούτσια για διαβητικούς, τακτικός έλεγχος των περιφερικών αγγείων από αγγειοχειρουργό και προληπτική φαρμακευτική αγωγή, όπως αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα που βοηθούν τη μικροκυκλοφορία, βιταμίνες που ενισχύουν τα περιφερικά νεύρα και, ενδεχομένως, ανάλογα με το πρόβλημα, και τοπικούς αντισηπτικούς παράγοντες.

Όταν ο ασθενής παρουσιάζει ήδη λοίμωξη χρειάζονται άμεσα αντιβιοτικά, αντιαιμοπεταλιακά, ρύθμιση του σακχάρου και πλήρης έλεγχος του αγγειακού δικτύου των κάτω άκρων (αορτή, λαγόνιες αρτηρίες, αρτηρίες των κάτω άκρων), που συνήθως βρίσκονται να πάσχουν.

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite