Met-Hospital-Horizontal
new_slider

Αρτηριακές Παθήσεις

Ανεύρισμα – Αρτηριακές Παθήσεις

 
 
 
 

Στο ιατρείο του στην Αθήνα, ο αγγειοχειρουργός – αγγειολόγος Γεώργιος Ρόκας αναλαμβάνει υπεύθυνα και αποτελεσματικά τη διάγνωση και αντιμετώπιση των αρτηριακών παθήσεων, όπως, μεταξύ άλλων, τα ανευρύσματα και οι αποφράξεις.

Ανάλογα με τον τύπο τους, οι αρτηριακές παθήσεις διακρίνονται στις στενωτικές (στενώσεις, αποφράξεις), στις διατατικές (ανευρύσματα) και στις αρτηριακές δυσπλασίες. Η αποφρακτική αρτηριοπάθεια προκαλείται από την αθηρωμάτωση του αγγειακού ενδοθηλίου και ευθύνεται για το 40% των θανάτων στον ανεπτυγμένο κόσμο. Κύρια αίτια της αθηρωματικής νόσου αποτελούν η υπέρταση, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, το stress, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία.

156658-11760190_1608417069439121_1

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

 
 
 
 

Η στένωση ή η απόφραξη μιας αρτηρίας οδηγούν σε οξεία ή χρόνια ισχαιμία, η οποία στην περίπτωση των κάτω άκρων εκδηλώνεται με πόνο κατά τη διάρκεια της βάδισης. Σε περίπτωση οξείας απόφραξης, παρατηρείται οξύ και έντονο άλγος που δεν υποχωρεί με αναλγητικά και οφείλεται στην ισχαιμία των ιστών.

Καθώς το αίμα που φτάνει στους ιστούς από την παράπλευρη κυκλοφορία δεν επαρκεί, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άκρο να εμφανίζει νέκρωση ιστού ή γάγγραινα. Η εκτίμηση της βαρύτητας του προβλήματος, ο ακριβής εντοπισμός της στένωσης – απόφραξης, η επάρκεια ή μη της παράπλευρης κυκλοφορίας είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας.

156644-20504_1608433796104115_4149Η συντηρητική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιαιμοπεταλιακούς παράγοντες, αγγειοδιασταλτικές ουσίες, διακοπή καπνίσματος, άσκηση κ.ά. και συνίσταται κυρίως για προβλήματα ήπιας βαρύτητας.

Η χειρουργική θεραπεία συνίσταται σε προχωρημένες καταστάσεις (π.χ. απειλή βιωσιμότητας σκέλους). Η στένωση μιας καρωτίδας π.χ., όταν είναι μικρή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χορήγηση αντιαιμοπεταλιακών παραγόντων. Όταν όμως η στένωση είναι μεγάλη και απειλεί με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τότε απαιτεί άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Στα πλαίσια της χειρουργικής αντιμετώπισης της αρτηριακής νόσου, ο αγγειοχειρουργός – αγγειολόγος Γεώργιος Ρόκας στην Αθήνα πραγματοποιεί τις ακόλουθες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις:

Θεραπεία ανευρυσμάτων κοιλιακής / θωρακικής αορτής (χειρουργική ή ενδαγγειακή)
Θεραπεία αποφρακτικής αρτηριοπάθειας και ανευρυσμάτων των κάτω άκρων (εμβολεκτομή, χειρουργική παράκαμψη – bypass, αγγειοπλαστική με ή χωρίς stent)
Θεραπεία στενώσεων της καρωτίδας (καρωτιδική ενδαρτηρεκτομή ή αγγειοπλαστική με stent)

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite