Αρτηριακές Παθήσεις

Ανεύρυσμα - Αρτηριακές Παθήσεις

Στα ιατρεία του, ο αγγειοχειρουργός – αγγειολόγος Γεώργιος Ρόκας αναλαμβάνει υπεύθυνα και αποτελεσματικά τη διάγνωση και αντιμετώπιση των αρτηριακών παθήσεων, όπως, μεταξύ άλλων, τα ανευρύσματα και οι αποφράξεις.

Ανάλογα με τον τύπο τους, οι αρτηριακές παθήσεις διακρίνονται στις στενωτικές (στενώσεις, αποφράξεις), στις διατατικές (ανευρύσματα) και στις αρτηριακές δυσπλασίες. Η αποφρακτική αρτηριοπάθεια προκαλείται από την αθηρωμάτωση του αγγειακού ενδοθηλίου και ευθύνεται για το 40% των θανάτων στον ανεπτυγμένο κόσμο. Κύρια αίτια της αθηρωματικής νόσου αποτελούν η υπέρταση, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, το stress, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία.

Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

artery3
artery6

Αθυρωμάτωση - Στένωση

Η στένωση ή η απόφραξη μιας αρτηρίας οδηγούν σε οξεία ή χρόνια ισχαιμία, η οποία στην περίπτωση των κάτω άκρων εκδηλώνεται με πόνο κατά τη διάρκεια της βάδισης. Σε περίπτωση οξείας απόφραξης, παρατηρείται οξύ και έντονο άλγος που δεν υποχωρεί με αναλγητικά και οφείλεται στην ισχαιμία των ιστών.

Καθώς το αίμα που φτάνει στους ιστούς από την παράπλευρη κυκλοφορία δεν επαρκεί, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άκρο να εμφανίζει νέκρωση ιστού ή γάγγραινα. Η εκτίμηση της βαρύτητας του προβλήματος, ο ακριβής εντοπισμός της στένωσης – απόφραξης, η επάρκεια ή μη της παράπλευρης κυκλοφορίας είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας.

Η συντηρητική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιαιμοπεταλιακούς παράγοντες, αγγειοδιασταλτικές ουσίες, διακοπή καπνίσματος, άσκηση κ.ά. και συνίσταται κυρίως για προβλήματα ήπιας βαρύτητας.

Η χειρουργική θεραπεία συνίσταται σε προχωρημένες καταστάσεις (π.χ. απειλή βιωσιμότητας σκέλους). Η στένωση μιας καρωτίδας π.χ., όταν είναι μικρή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χορήγηση αντιαιμοπεταλιακών παραγόντων. Όταν όμως η στένωση είναι μεγάλη και απειλεί με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τότε απαιτεί άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Στα πλαίσια της χειρουργικής αντιμετώπισης της αρτηριακής νόσου, ο αγγειοχειρουργός – αγγειολόγος Γεώργιος Ρόκας πραγματοποιεί τις ακόλουθες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις:

Θεραπεία ανευρυσμάτων κοιλιακής / θωρακικής αορτής (χειρουργική ή ενδαγγειακή)
Θεραπεία αποφρακτικής αρτηριοπάθειας και ανευρυσμάτων των κάτω άκρων (εμβολεκτομή, χειρουργική παράκαμψη – bypass, αγγειοπλαστική με ή χωρίς stent)
Θεραπεία στενώσεων της καρωτίδας (καρωτιδική ενδαρτηρεκτομή ή αγγειοπλαστική με stent).

stent3

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες