Πώς αντιμετωπίζονται οι κιρσοί

Κιρσοί λέγονται οι διατεταμένες φλέβες των κάτω άκρων λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Όταν οι βαλβίδες του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων δε λειτουργούν σωστά (ανεπαρκούν), το αίμα που περιέχουν δεν προωθείται με το ρυθμό που πρέπει προς την καρδιά, λιμνάζει στο εσωτερικό των φλεβών και τις διατείνει όλο και περισσότερο. Το λιμνάζον αίμα μπορεί να πήξει δημιουργώντας θρόμβωση, κατάσταση απειλητική για τη ζωή, αν ο θρόμβος που σχηματίζεται μπει στη συστηματική κυκλοφορία και καταλήξει στους πνεύμονες (πνευμονική εμβολή).

Για να αποφευχθεί αυτή η επικίνδυνη επιπλοκή ο αγγειοχειρουργός, αφού αξιολογήσει σωστά το στάδιο της νόσου, προτείνει χειρουργική επέμβαση κιρσών. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση αυτή, μπορεί να γίνει με την κλασική χειρουργική επέμβαση, τη Σαφηνεκτομή ή με την πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική μέθοδο, τα Φλεβικά λέιζερ. Η Σκληροθεραπεία με αφρό συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερου μεγέθους φλέβες ή σε ευρυαγγείες.

Υπάρχουν διάφορες διαδικασίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τους κιρσούς σας.

Kirsoi 7a Before

Για να αποφευχθεί αυτή η επικίνδυνη επιπλοκή ο αγγειοχειρουργός, αφού αξιολογήσει σωστά το στάδιο της νόσου, προτείνει χειρουργική επέμβαση κιρσών. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση αυτή, μπορεί να γίνει με την κλασική χειρουργική επέμβαση, τη Σαφηνεκτομή ή με την πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική μέθοδο, τα Φλεβικά λέιζερ. Η Σκληροθεραπεία με αφρό συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερου μεγέθους φλέβες ή σε ευρυαγγείες.

Υπάρχουν διάφορες διαδικασίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τους κιρσούς σας.

Εάν έχετε μια ήπια περίπτωση κιρσών, ο ευκολότερος και λιγότερο επεμβατικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η σκληροθεραπεία με αφρό. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί ένα αποστειρωμένο διάλυμα για να βοηθήσει στη συρρίκνωση των φλεβών σας και να τις σταματήσει από το να διαρρέουν αίμα. Μπορεί να χρειαστούν μερικές συνεδρίες για να δείτε αποτελέσματα, αλλά είναι συνήθως ασφαλής και αποτελεσματική.

varicose veins2

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Η θεραπεία των κιρσών (φλεβίτιδας) με λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας 1470nm έχει καθιερωθεί, εδώ και πολύ καιρό, ως η μέθοδος εκλογής (η καλύτερη μέθοδος) για τη θεραπεία των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας.

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική χωρίς ή με μικροσκοπικές τομές και, συνεπώς, με ελάχιστο κίνδυνο μετεγχειρητικών λοιμώξεων. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και για το λόγο αυτό δεν απαιτεί νοσηλεία.

Την ίδια ημέρα ο ασθενής φεύγει και επανέρχεται στην προηγούμενη δραστηριότητά του.

 
 

Ενδοαυλική Θεραπεία Κιρσών με Laser

Χειρουργική – Ριζική Αντιμετώπιση Κιρσών Σαφηνεκτομή

Η σαφηνεκτομή είναι μια άλλη επιλογή για όσους θέλουν μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τους κιρσούς τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο γιατρός σας θα αποκόψει τη φλεβική φλέβα που έχει υποστεί βλάβη στην πηγή της, εμποδίζοντάς την να διαρρέει αίμα ή να προκαλεί πόνο. Αυτό είναι πιο επεμβατικό από την αφροσκληροθεραπεία, αλλά είναι επίσης πιο αποτελεσματικό στη διακοπή οποιουδήποτε πόνου ή δυσφορίας που σχετίζεται με τους κιρσούς σας.

Εάν καμία από αυτές τις θεραπείες δεν λειτουργήσει όσο καλά επιθυμείτε, υπάρχουν άλλες δύο επιλογές: τα φλεβικά λέιζερ και η φλεβική χειρουργική επέμβαση (φλεβεκτομή). Τα φλεβικά λέιζερ χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια για να θερμάνουν τα τοιχώματα των κιρσών σας και να τα κάνουν να συρρικνωθούν – σαν μια θεραπεία με ζεστό κερί για τα πόδια σας! Η φλεβική χειρουργική περιλαμβάνει την αφαίρεση της προσβεβλημένης φλέβας συνολικά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη και πόνος.

Δικά μας περιστατικά πριν και μετά το ενδοαγγειακό Laser

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες