Met-Hospital-Horizontal
veins1

Πώς αντιμετωπίζονται οι κιρσοί

Κιρσοί λέγονται οι διατεταμένες φλέβες των κάτω άκρων λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Όταν οι βαλβίδες του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων δε λειτουργούν σωστά (ανεπαρκούν), το αίμα που περιέχουν δεν προωθείται με το ρυθμό που πρέπει προς την καρδιά, λιμνάζει στο εσωτερικό των φλεβών και τις διατείνει όλο και περισσότερο. Το λιμνάζον αίμα μπορεί να πήξει δημιουργώντας θρόμβωση, κατάσταση απειλητική για τη ζωή, αν ο θρόμβος που σχηματίζεται μπει στη συστηματική κυκλοφορία και καταλήξει στους πνεύμονες (πνευμονική εμβολή).

Kirsoi 7a Before

Για να αποφευχθεί αυτή η επικίνδυνη επιπλοκή ο αγγειοχειρουργός, αφού αξιολογήσει σωστά το στάδιο της νόσου, προτείνει χειρουργική επέμβαση κιρσών. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση αυτή, μπορεί να γίνει με την κλασική χειρουργική επέμβαση, τη Σαφηνεκτομή ή με την πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική μέθοδο, τα Φλεβικά λέιζερ. Η Σκληροθεραπεία με αφρό συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερου μεγέθους φλέβες ή σε ευρυαγγείες.

Υπάρχουν διάφορες διαδικασίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τους κιρσούς σας.

Εάν έχετε μια ήπια περίπτωση κιρσών, ο ευκολότερος και λιγότερο επεμβατικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η σκληροθεραπεία με αφρό. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί ένα αποστειρωμένο διάλυμα για να βοηθήσει στη συρρίκνωση των φλεβών σας και να τις σταματήσει από το να διαρρέουν αίμα. Μπορεί να χρειαστούν μερικές συνεδρίες για να δείτε αποτελέσματα, αλλά είναι συνήθως ασφαλής και αποτελεσματική.

logo-smaller

18fec3d4-d762-465a-b629-9d4afe7f0aad

Η σαφηνεκτομή είναι μια άλλη επιλογή για όσους θέλουν μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τους κιρσούς τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο γιατρός σας θα αποκόψει τη φλεβική φλέβα που έχει υποστεί βλάβη στην πηγή της, εμποδίζοντάς την να διαρρέει αίμα ή να προκαλεί πόνο. Αυτό είναι πιο επεμβατικό από την αφροσκληροθεραπεία, αλλά είναι επίσης πιο αποτελεσματικό στη διακοπή οποιουδήποτε πόνου ή δυσφορίας που σχετίζεται με τους κιρσούς σας.

Εάν καμία από αυτές τις θεραπείες δεν λειτουργήσει όσο καλά επιθυμείτε, υπάρχουν άλλες δύο επιλογές: τα φλεβικά λέιζερ και η φλεβική χειρουργική επέμβαση (φλεβεκτομή). Τα φλεβικά λέιζερ χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια για να θερμάνουν τα τοιχώματα των κιρσών σας και να τα κάνουν να συρρικνωθούν – σαν μια θεραπεία με ζεστό κερί για τα πόδια σας! Η φλεβική χειρουργική περιλαμβάνει την αφαίρεση της προσβεβλημένης φλέβας συνολικά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη και πόνος.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite