ιατρειο-αθηνα5 angiologia

Η αποτελεσματική θεραπεία κιρσών με Laser

Οι κιρσοί είναι διογκωμένες, πιεσμένες φλέβες που συχνά εμφανίζονται στα πόδια, και μπορούν να προκαλέσουν αισθητικά προβλήματα και δυσφορία. Η τεχνολογία Laser έχει καταστήσει δυνατή την αποτελεσματική θεραπεία κιρσών με ελάχιστη επέμβαση και παρενέργειες. Ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η χειρουργική μέθοδος και ποια είναι τα κύρια οφέλη της.

Τι είναι η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ;

θεραπεια κιρσών1 angiologia

Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια μη επεμβατική διαδικασία. Η θερμότητα από το λέιζερ προκαλεί βλάβη στα τοιχώματα της φλέβας, η οποία στη συνέχεια κλείνει, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος μέσω αυτής. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται θερμική αφαίρεση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των ευρυαγγείων και των μεγαλύτερων κιρσών, καθώς και άλλων τύπων προβλημάτων των αιμοφόρων αγγείων, όπως οι ευρυαγγείες και τα αιμαγγειώματα (γεννητικά σημάδια).

 

Η διαδικασία της ενδοφλεβικής θεραπείας με λέιζερ:

  • Ο ασθενής ξαπλώνει σε μια ειδική κλίνη.
  • Ο γιατρός εισάγει ένα μικρό καθετήρα στην προσβεβλημένη φλέβα.
  • Μέσω του καθετήρα διοχετεύεται ενέργεια λέιζερ στην φλέβα.
  • Η ενέργεια του λέιζερ προκαλεί τη συρρίκνωση των τοιχωμάτων της φλέβας.
  • Η φλέβα στη συνέχεια απορροφάτε από τον οργανισμό.

Η διαδικασία της επέμβασης διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής κινητοποιείται  άμεσα και επιστρέφει στις καθημερινές δραστηριότητες του από την επόμενη μέρα.

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες