Met-Hospital-Horizontal
cover23 angiologia

Φλεβική Ανεπάρκεια

Συντηρητική & Χειρουργική αντιμετώπιση

 
 
 
 

Το φλεβικό σύστημα γενικά είναι το σύστημα των αγγείων που επιστρέφει το αίμα από τους ιστούς του σώματος προς την καρδιά. Όταν λέμε πως ανεπαρκεί, εννοούμε πως αδυνατεί να επιτελέσει αυτή τη λειτουργία. Στην περίπτωση των φλεβών των κάτω άκρων, στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα σύστημα βαλβίδων που κατευθύνουν το αίμα προς την καρδιά και το εμποδίζουν να παλινδρομεί προς την περιφέρεια. Όταν λέμε φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων, εννοούμε την αδυναμία των φλεβών των κάτω άκρων να προωθήσουν το αίμα προς τη συστηματική κυκλοφορία και τελικά προς την καρδιά, λόγω βλάβης του βαλβιδικού μηχανισμού τους. Συνέπεια αυτού είναι το αίμα να λιμνάζει στα κάτω άκρα, οι φλέβες να διατείνονται όλο και περισσότερο, δημιουργώντας κιρσούς (ή φλεβίτη) και τελικά, κάτω από ειδικές συνθήκες, το αίμα που περιέχουν οι κιρσοί να πήζει, δημιουργώντας θρόμβωση, κατάσταση επικίνδυνη για τη ζωή.

Οι φλέβες των κάτω άκρων μπορεί να είναι επιπολής (επιφανειακές) ή εν τω βάθει (εσωτερικές). Αυτές που δημιουργούν λόγω ανεπάρκειας των βαλβίδων τους το αντιαισθητικό πρόβλημα των κιρσών, αλλά και τον κίνδυνο για θρόμβωση, είναι οι επιπολής-επιφανειακές φλέβες.

Θρόμβωση και ανεπάρκεια μπορεί να συμβεί και στις εσωτερικές-εν τω βάθει φλέβες. Η αντιμετώπιση της ανεπάρκειας του εν τω βάθει συστήματος είναι συντηρητική (φλεβοτονικά φάρμακα, κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, αλοιφές), ενώ στην περίπτωση των επιφανειακών φλεβών χειρουργική.

Phlebitis-Graphic
fleviki_aneparkeia

Τα στάδια της φλεβικής ανεπάρκειας είναι επτά C0-C6 από το στάδιο των ευρυαγγειών C0 έως το φλεβικό έλκος C6. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν διαγνωστεί φλεβική ανεπάρκεια συνήθως σταδίου C3 και μετά, ο αγγειοχειρουργός προτείνει χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί η θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή.

Η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας γίνεται με την κλινική εξέταση από τον ειδικό που είναι ο αγγειοχειρουργός ο οποίος, αφού εξετάσει επιμελώς τον ασθενή, πάρει λεπτομερές ιστορικό και ενημερωθεί για συνυπάρχοντα τυχόν προβλήματα υγείας, κάνει συνήθως χρήση έγχρωμου υπερηχογραφήματος (triplex) για πιο λεπτομερή εξέταση του φλεβικού συστήματος και τον εντοπισμό της φλέβας που παρουσιάζει βαλβιδική ανεπάρκεια. Ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος, προτείνει και την καταλληλότερη μέθοδο αντιμετώπισης.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

  • Κληρονομικότητα

  • Καθιστική ζωή

  • Εγκυμοσύνη

  • Παχυσαρκία

  • Τραυματισμοί

ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ

ΦΛΕΒΙΚΑ ΛΕΙΖΕΡ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ LASER

Τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια;

ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ - ΚΙΡΣΟΙ

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ασκληπιού 26, Πλατεία Ταχυδρομείου, 412 22 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite