Met-Hospital-Horizontal
ισχαιμια ποδιου23

Ισχαιμία ποδιού

Απόφραξη Περιφερικής Αρτηρίας των κάτω άκρων

Τι είναι η ισχαιμία των κάτω άκρων και πώς δημιουργείται

Κατά τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στο εσωτερικό μιας περιφερικής αρτηρίας των κάτω άκρων, δημιουργείται μια προοδευτικά αυξανόμενη στένωση του αυλού της που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απόφραξη-κλείσιμο της αρτηρίας αυτής. Όταν συμβεί αυτό, η περιοχή που αιματώνεται από αυτή την αρτηρία ισχαιμεί και έχουμε τότε την εμφάνιση ανάλογων συμπτωμάτων, όπως πόνο κατά τη βάδιση που λέγεται διαλείπουσα χωλότητα και σε παραμελημένες καταστάσεις γάγγραινα του άκρου που πάσχει.

Όταν κατά τη βάδιση σε μια ορισμένη απόσταση -η οποία όσο προχωράει η στένωση μειώνεται- εμφανίζεται άλγος συνήθως στην γάμπα, τότε επιβάλλεται εκτίμηση του προβλήματος από αγγειοχειρουργό, γιατί αυτό μπορεί να αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της νόσου.

Τα στάδια αυτά είναι:

  • Στάδιο 1ο: Χωρίς παρουσία συμπτωμάτων, παρά μόνο μετά από έντονη κόπωση
  • Στάδιο 2ο: Διαλείπουσα χωλότητα στη βάδιση, ακόμα και στα λίγα μέτρα
  • Στάδιο 3ο: Πόνος ηρεμίας ή άλγος αναπαύσεως που στην κατάκλιση επιδεινώνεται
  • Στάδιο 4ο: Παθαίνει γάγγραινα το πάσχοντα σκέλος
isxaimia

Επιβαρυντικοί παράγοντες: υπερλιπιδαιμία, καθιστική ζωή, κάπνισμα, stress, σακχαρώδης διαβήτης.

Όταν εμφανίζεται άλγος σε λιγότερο από 100 μέτρα ή κατά τη νυχτερινή κατάκλιση ή ακόμα χειρότερα όταν εμφανιστεί γάγγραινα στα κάτω άκρα, τότε καταφεύγουμε σε χειρουργική επέμβαση.

Πρέπει να προηγηθεί αγγειογραφικός έλεγχος με ψηφιακή αγγειογραφία των αρτηριών των κάτω άκρων, όπου αναδεικνύεται το πρόβλημα και βλέπει και ο αγγειοχειρουργός πώς μπορεί να το διορθώσει.

Συνήθως χρειάζεται τοποθέτηση μοσχεύματος φλεβικού ή συνθετικού σε πλήρη απόφραξη μιας αρτηρίας των κάτω άκρων. Αν η απόφραξη δεν είναι πλήρης, μπορεί να γίνει και αγγειοπλαστική με μπαλόνι ή τοποθέτηση stent. Ο αγγειοχειρουργός είναι αυτός που, αφού εξετάσει επιμελώς το πρόβλημα, θα αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για το συγκεκριμένο ασθενή.

Γενικά, όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, τόσο πιο καλή θα είναι και η έκβαση του προβλήματος του ασθενή.

 
 

Τα αίτια της ισχαιμίας κάτω άκρων

  • Η χρόνια στένωση των αρτηριών των άκρων η οποία επιδεινώνεται προοδευτικά καταλήγοντας σε απόφραξη της αρτηρίας
  • Η αρτηριακή εμβολή όπου πηγμένου αίματος θρόμβος μεταφέρεται  από τη καρδιά με την κυκλοφορία στα κάτω άκρα και αποφράσσει κάποια αρτηρία. Μπορεί να έχουμε Εμβολή και από υλικό ανευρύσματος κοιλιακής αορτής ή λαγονίου ή ιγνυακής αρτηρίας (αθηροεμβολισμός)
  • Μια Θρόμβωση. Σε ήδη ανεπτυγμένη αθηρωματική πλάκα αρτηρίας των κάτω άκρων που αναπτύσσεται πάνω της θρόμβος, που  την αποφράσσει 100%
  • Ένας Τραυματισμός. Με την αιφνίδια διακοπή της ζωής του αίματος στο πόδι από κάποιον εξωτερικό παράγοντα
  • Σύνδρομο διαμερίσματος: εξωτερική πίεση και αποκλεισμός των αγγείων συνήθως κάτωθεν του γόνατος από εκτεταμένο οίδημα της περιοχής με υψηλή τάση
 
 
Ischemia-Treatment

Σημαντική η Έγκαιρη Διάγνωση από Εξειδικευμένο Ιατρό

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite