Ευρυαγγείες

Σύγχρονα Laser και σκληροθεραπεία με αφρό, για τη θεραπεία των φλεβικών διατάσεων και των ευρυαγγειών των κάτω άκρων και του προσώπου.

Σήμερα οι ευρυαγγείες στα πόδια και στο πρόσωπο αντιμετωπίζονται οριστικά χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ο Δρ Γιώργος Ρόκας, ειδικός στα φλεβικά λέιζερ, διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με τις νέες αυτές μεθόδους θεραπείας. Μάθετε περισσότερα στο βίντεο από τον Δρ Γεώργιο Ρόκα, PhD, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN.

Ευρυαγγείες & Φλεβική Ανεπάρκεια

Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένες φλέβες στο δέρμα που συνήθως έχουν μικρό μέγεθος και δεν φαίνονται. Σύμφωνα με την τελευταία διεθνή ταξινόμηση, αποτελούν πρώιμο στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας.
Οι ευρυαγγείες έχουν μια φλέβα που τις τροφοδοτεί και η οποία έχει φλεβική ανεπάρκεια και είναι διεσταλμένες λόγω της αυξημένης πίεσης στο εσωτερικό τους.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι συνοδεύονται από φλεβική ανεπάρκεια προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε.
Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε και φλεβική ανεπάρκεια, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε το θέμα της φλεβικής ανεπάρκειας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά και τις ευρυαγγείες και να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους. Οι ευρυαγγείες μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια, στο πρόσωπο ή στο υπόλοιπο σώμα και είναι ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα αν υπάρχει μόνο του χωρίς φλεβική ανεπάρκεια.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ

ND Yag Laser

Σκληροθεραπεία με αφρό

Nd Yag Laser - Επιτυχής θεραπεία ευρυαγγειών & φλεβικών διατάσεων

Πρόκειται για την εξωτερική πλήξη ενός φλεβιδίου (κόκκινου ή μπλε) με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία συγκεκριμένου μήκους κύματος και συγκεκριμένης διάρκειας. Αποτέλεσμα είναι η βλάβη του τοιχώματος του φλεβιδίου και η συρρίκνωση και απορρόφησή του από τον οργανισμό. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρυαγγείεςφλεβικές διατάσεις και μικρούς κιρσούς με μεγάλη επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια, αφού δε χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες ή τομές.

Γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου και αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδο θεραπείας των ευρυαγγειών και των φλεβικών διατάσεων. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος, αλλά ειδικά στα αγγεία των κάτω άκρων και του προσώπου.

Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες και σε εκτεταμένα προβλήματα μπορεί να συνδυαστεί με σκληροθεραπεία με αφρό, η οποία προηγείται. Δε χρειάζεται περίδεση του σκέλους ούτε κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, παρά μόνο καλή ενυδατική φροντίδα τις επόμενες ημέρες.

Σκληροθεραπεία θεραπεία ευρυαγγειών & φλεβικών διατάσεων

Εάν έχετε κιρσούς ή ευρυαγγείες στα πόδια σας, μπορεί να έχετε ακούσει για τη σκληροθεραπεία. Η σκληροθεραπεία είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους για τη θεραπεία αυτών των συμπτωμάτων και περιλαμβάνει την έγχυση χημικών ουσιών στις προσβεβλημένες φλέβες.

Η σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται από παλαιότερα, ωστόσο οι επιλογές των χημικών ουσιών έχουν αλλάξει και βελτιωθεί από τότε, με τους σύγχρονους γιατρούς να χρησιμοποιούν διάλυμα πολυδοκανόλης και γλυκερίνης για τη σκληροθεραπεία.

Με την απλή έγχυση ενός υγρού στην πάσχουσα φλέβα, λέμε ότι έχουμε απλή σκληροθεραπεία, ενώ αν η έγχυση γίνεται με ένα υλικό σε μορφή αφρού, λέμε ότι έχουμε σκληροθεραπεία με αφρό. Η μέθοδος της σκληροθεραπείας χρησιμοποιείται από παλαιότερες εποχές, ωστόσο οι επιλογές στα χημικά έχουν αλλάξει και βελτιωθεί από τότε, με τους σύγχρονους γιατρούς να χρησιμοποιούν πολυδοκανόλη και διάλυμα γλυκερόλης για τη σκληροθεραπεία.

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες