Αγγειακές παθήσεις

Οι αγγειακές παθήσεις είναι μια ομάδα παθήσεων που επηρεάζουν το κυκλοφορικό σας σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Περιλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση των αρτηριών), τα ανευρύσματα, τη στηθάγχη (πόνος στο στήθος που προκαλείται από στενωμένες αρτηρίες), το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη στεφανιαία νόσο και το λεμφοίδημα (πρήξιμο που προκαλείται από μπλοκαρισμένο λεμφαδένα).

Σκλήρυνση των αρτηριών, αθηροσκλήρωση

Η αθηροσκλήρωση είναι μια ασθένεια των αρτηριών. Περιλαμβάνει τη συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών, η οποία μπορεί να δημιουργήσει αποφράξεις που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

artery7
artery1
  • Η πλάκα αποτελείται από χοληστερόλη, λιπαρές εναποθέσεις, κυτταρικά απόβλητα και κυτταρικά υπολείμματα.
  • Η συσσώρευση πλάκας μπορεί να προκαλέσει στένωση (στένωση) ή πλήρες κλείσιμο (απόφραξη) μιας αρτηρίας. Αυτό προκαλεί μειωμένη ροή αίματος στο σώμα σας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως περιφερική αγγειακή νόσο, καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια.
  • Πολλοί παράγοντες κινδύνου συμβάλλουν στην αθηροσκλήρωση: ηλικία, φύλο, οικογενειακό ιστορικό, γενετική, υψηλή αρτηριακή πίεση, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία/σωματική αδράνεια, κάπνισμα τσιγάρων/καπνός.

Αορτική αρτηρία και ανευρύσματα: Λεμφοίδημα

Το λεμφοίδημα είναι ένα πρήξιμο των άκρων που προκαλείται από τη συσσώρευση υγρού στους ιστούς. Το λεμφοίδημα μπορεί να εμφανιστεί όταν αφαιρούνται ή καταστρέφονται λεμφαδένες. Όταν συμβαίνει αυτό, τα λεμφικά αγγεία που αποχετεύουν το υγρό από το σώμα σας μπλοκάρονται και διογκώνονται με υγρό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο στο ένα ή και στα δύο πόδια, ή στο χέρι ή το χέρι σας, εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε αυτές τις περιοχές[1].

Οι αγγειακές παθήσεις είναι σοβαρές, γι’ αυτό επικοινωνήστε με τον Αγγειοχειρουργό κ. Ρόκα Γεώργιο για τις θεραπευτικές επιλογές και τους τρόπους αποφυγής επιπλοκών από την πάθησή σας. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική επέμβαση και ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες. Οι θεραπευτικές επιλογές εξαρτώνται από τον τύπο της αγγειακής νόσου που έχετε.

Οι αγγειακές παθήσεις μπορεί να είναι σοβαρές, αλλά αν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, μπορείτε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή

LEMFOIDIMA

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες