Met-Hospital-Horizontal
ανευρυσμα cover

Αγγειακές παθήσεις

Οι αγγειακές παθήσεις είναι μια ομάδα παθήσεων που επηρεάζουν το κυκλοφορικό σας σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Περιλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση των αρτηριών), τα ανευρύσματα, τη στηθάγχη (πόνος στο στήθος που προκαλείται από στενωμένες αρτηρίες), το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη στεφανιαία νόσο και το λεμφοίδημα (πρήξιμο που προκαλείται από μπλοκαρισμένο λεμφαδένα).

Σκλήρυνση των αρτηριών, αθηροσκλήρωση

Η αθηροσκλήρωση είναι μια ασθένεια των αρτηριών. Περιλαμβάνει τη συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών, η οποία μπορεί να δημιουργήσει αποφράξεις που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

  • Η πλάκα αποτελείται από χοληστερόλη, λιπαρές εναποθέσεις, κυτταρικά απόβλητα και κυτταρικά υπολείμματα.
  • Η συσσώρευση πλάκας μπορεί να προκαλέσει στένωση (στένωση) ή πλήρες κλείσιμο (απόφραξη) μιας αρτηρίας. Αυτό προκαλεί μειωμένη ροή αίματος στο σώμα σας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως περιφερική αγγειακή νόσο, καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια.
  • Πολλοί παράγοντες κινδύνου συμβάλλουν στην αθηροσκλήρωση: ηλικία, φύλο, οικογενειακό ιστορικό, γενετική, υψηλή αρτηριακή πίεση, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία/σωματική αδράνεια, κάπνισμα τσιγάρων/καπνός.
αγγειακες παθησεις angiologia

Αορτική αρτηρία και ανευρύσματα: Λεμφοίδημα

Το λεμφοίδημα είναι ένα πρήξιμο των άκρων που προκαλείται από τη συσσώρευση υγρού στους ιστούς. Το λεμφοίδημα μπορεί να εμφανιστεί όταν αφαιρούνται ή καταστρέφονται λεμφαδένες. Όταν συμβαίνει αυτό, τα λεμφικά αγγεία που αποχετεύουν το υγρό από το σώμα σας μπλοκάρονται και διογκώνονται με υγρό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο στο ένα ή και στα δύο πόδια, ή στο χέρι ή το χέρι σας, εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε αυτές τις περιοχές[1].

Οι αγγειακές παθήσεις είναι σοβαρές, γι’ αυτό επικοινωνήστε με τον Αγγειοχειρούργο κ. Ρόκα Γεώργιο για τις θεραπευτικές επιλογές και τους τρόπους αποφυγής επιπλοκών από την πάθησή σας. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική επέμβαση και ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες. Οι θεραπευτικές επιλογές εξαρτώνται από τον τύπο της αγγειακής νόσου που έχετε.

Οι αγγειακές παθήσεις μπορεί να είναι σοβαρές, αλλά αν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, μπορείτε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή

LEMFOIDIMA

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας και στο Ιασώ Θεσσαλίας.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2022 All rights reserved ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΡΟΔΟΣ | Created by Startwebsite