Φλεβικό Έλκος

Το φλεβικό έλκος είναι το τελευταίο στάδιο της φλεβικής ανεπάρκειας C6 και οφείλεται σε λύση του δέρματος (εξέλκωση) και είσοδο μικροβίων στην περιοχή λόγω πλημμελούς κυκλοφορίας. Η περιοχή που πάσχει από προχωρημένη φλεβική ανεπάρκεια παρουσιάζει λόγω της παρατεταμένης στάσης του φλεβικού αίματος μια σκληρία του υποδορίου, τη λεγόμενη λιποδερματοσκλήρυνση, που έχει σκούρο καφέ χρώμα λόγω της εναπόθεσης στο υποδόριο αιμοσφαιρίνης από κατεστραμμένα ερυθρά αιμοσφαίρια εξαιτίας της παρατεταμένης στάσης του αίματος και της αυξημένης πίεσης στο εσωτερικό των φλεβών λόγω της φλεβικής ανεπάρκειας.

Από παρακώληση της φλεβικής μικροκυκλοφορίας και συνεπώς από πλημμελή αιμάτωση του δέρματος στην εν λόγω περιοχή, αυτό ανοίγει (εξελκώνεται) και αποτελεί πύλη εισόδου επικίνδυνων μικροβίων.

Χρήση ενδοαυλικού laser

Αν η φλεβική ανεπάρκεια μείνει αθεράπευτη, η λοίμωξη και η φλεγμονή της περιοχής επιδεινώνονται και οι βλάβες των ιστών μπορεί να γίνουν μη διορθώσιμες.

Το ενδοαυλικό laser 1470nm μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια του φλεβικού έλκους με απόλυτη ασφάλεια, για να θεραπεύσει τη φλεβική ανεπάρκεια που είναι και η αιτία του φλεβικού έλκους. Η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση αποφεύγεται λόγω κινδύνου διασποράς σε βαθύτερους ιστούς των επικίνδυνων μικροβίων του έλκους.

Ταυτόχρονα χορηγούμε αντιβιοτικά και συνιστούμε επιμελή τοπική φροντίδα της πληγής. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης CLASS II ή III είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν για αρκετό καιρό μετά την επέμβαση, για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

 
 

Περιστατικά Φλεβικού Έλκος

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες