Met-Hospital-Horizontal

Πέντε συστάσεις για την οριστική θεραπεία των κιρσών!

Γράφει ο  Γεώργιος Ι. Ρόκας, Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός

θεραπεία κιρσων πριν - μεταΟι φλεβικοί κιρσοί είναι μια συχνή πάθηση, καθώς απαντώνται στο 20% των ανδρών και σε περισσότερο από 40% των γυναικών. Οι φλεβικοί κιρσοί σχηματίζονται στις επιφανειακές φλέβες λόγω της αδυναμίας των φλεβικών βαλβίδων να ωθήσουν το αίμα προς την καρδιά. Καθώς το αίμα συσσωρεύεται στις φλέβες, η πίεση στα τοιχώματα των φλεβών αυξάνεται και καταλαμβάνει προοδευτικά όλο και μεγαλύτερο μέρος του φλεβικού δικτύου στα πόδια μας, δίνοντάς τους ένα σχοινοειδές (κιρσώδες) σχήμα.

Οι παρακάτω πέντε συστάσεις θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα προβλήματα των κιρσών. Μην αγνοείτε τους κιρσούς- επισκεφθείτε έναν γιατρό Αγγειολόγο, ειδικό για φλεβικά προβλήματα.

Μην αγνοείτε τους κιρσούς…

Αν και οι κιρσοί δεν αποτελούν επικίνδυνη κατάσταση, η φλεβική ανεπάρκεια είναι εξελικτική: σύμφωνα με τις επιστημονικές κατευθυντήριες γραμμές, οι κιρσοί κατατάσσονται στη δεύτερη φάση σοβαρότητας (C2) της φλεβικής ανεπάρκειας. Εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η κατάσταση του φλεβικού δικτύου επιδεινώνεται, το πρόβλημα γίνεται χρόνιο και εξαπλώνεται στις υγιείς φλέβες προκαλώντας μόνιμο οίδημα (C3) και προοδευτικά σοβαρότερες επιπλοκές (C4, C5, C6), όπως φλεβικό έκζεμα, υπερπλασία, λιποσκλήρυνση και λευκή ατροφία. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατροφικά φλεβικά έλκη και τελικά σε απειλητικούς για τη ζωή θρόμβους.

Εντοπίστε έγκαιρα τους επιβαρυντικούς παράγοντες

Η κύρια αιτία της φλεβικής ανεπάρκειας είναι η κληρονομικότητα. Στο γυναικείο φύλο, μετά την ηλικία των 40 ετών και σε όσους ασκούν επαγγέλματα που απαιτούν μεγάλες περιόδους ακινησίας ή ορθοστασίας, η συχνότητα εμφάνισης κιρσών αυξάνεται σημαντικά. Τα παχύσαρκα άτομα κινδυνεύουν επίσης να αναπτύξουν κιρσούς. Παράγοντες επιδείνωσης των κιρσών είναι επίσης το ιστορικό φλεβικής θρόμβωσης, οι ορμονικές αλλαγές, η παχυσαρκία, οι τραυματισμοί στα κάτω άκρα, οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα και η αποτρίχωση.

Τα συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας μπορεί να προηγούνται των κιρσών και συνήθως περιλαμβάνουν κνησμό, βάρος, κόπωση, κράμπες κατά τη διάρκεια της νυχτερινής κατάκλισης, πρήξιμο και κάψιμο. Τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα με τη ζέστη, την ορθοστασία και κατά τη διάρκεια της ημέρας και γίνονται πιο βασανιστικά όσο το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας παραμένει χωρίς θεραπεία.

Αποφύγετε τις τραυματικές επεμβάσεις!

Συνιστώνται συντηρητικές θεραπείες των προβλημάτων φλεβικής ανεπάρκειας -όπως κάλτσες συμπίεσης, δίαιτα, άσκηση, φλεβοτονική κ.ο.κ.- για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Ωστόσο, δεν αποτελούν οριστική λύση στο πρόβλημα. Μέχρι πριν από 10 χρόνια, η σαφηνεκτομή θεωρούνταν ο κλασικός τρόπος αντιμετώπισης των κιρσών και συνίστατο στη χειρουργική αφαίρεση της ανεπαρκούς κιρσώδους φλέβας και των φλεβών υπό γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία. Η σαφηνεκτομή είναι μια πολύ αιματηρή επέμβαση που προκαλεί χειρουργικό τραύμα. Απαιτεί επίσης νοσηλεία για μακρά ανάρρωση. Το πιο απογοητευτικό, ωστόσο, είναι ότι η υποτροπή των κιρσών στο ίδιο πόδι αναπτύσσεται μετά από μερικά χρόνια λόγω του φαινομένου της νεοαγγειογέννεσης (του ανώμαλου σχηματισμού νέων αιμοφόρων αγγείων). Για όλους τους παραπάνω λόγους, η σαφηνεκτομή (αφαίρεση της σαφηνούς φλέβας) τείνει να εγκαταλειφθεί ως μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών, διότι οι σύγχρονες, ενδοφλέβιες, ελάχιστα επεμβατικές αλλά πολύ αποτελεσματικές μέθοδοι (laser, RF) παρέχουν άμεση, ανώδυνη και οριστική λύση. Η χρήση τους έχει αλλάξει οριστικά τον τρόπο αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών.

healthy-legs3Αναζητήστε την πιο ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας.

Σήμερα η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών είναι η ενδοφλέβια θεραπεία με λέιζερ. Σύμφωνα με τις σχετικές επιστημονικές οδηγίες, υπερτερεί της κλασικής χειρουργικής θεραπείας όσον αφορά την ευκολία, την ασφάλεια, τον μετεγχειρητικό πόνο, την επούλωση, την αποκατάσταση και τη διάρκεια του καλού αποτελέσματος. Σημαντικός παράγοντας για τη δημοτικότητα του ενδοφλέβιου λέιζερ έναντι τόσο των συμβατικών όσο και των άλλων ενδοφλέβιων μεθόδων είναι η συνεχής εξέλιξή του από το 1999, όταν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα υπάρχουν ανώδυνα ενδοφλέβια λέιζερ με ειδικούς για κάθε περίπτωση ανιχνευτές ινών λέιζερ (ELVeS Radial/Slim 2Ring) που διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες ασφαλούς, ανώδυνης και οριστικής θεραπείας για όλες σχεδόν τις περιπτώσεις με φλεβική ανεπάρκεια, ξεπερνώντας τους περιορισμούς της ανατομίας, του μεγέθους ή της θέσης του φλεβικού προβλήματος.

Με τη νέα γενιά ειδικών καθετήρων λέιζερ, η ενέργεια εφαρμόζεται με απόλυτα εστιασμένο τρόπο σε κάθε σημείο του τοιχώματος της φλέβας, χωρίς να προκαλεί κλινικές ή αισθητικές παρενέργειες. Αυτό εξασφαλίζει πιο άμεση, ανώδυνη και οριστική (98%) σύγκλειση ακόμη και σε πολύ μεγάλες ή επιφανειακές φλέβες, μείζονες και ελάσσονες σαφηνούς φλέβες, διακλαδώσεις και διατιτραινουσών.

σκληροθεραπεια angiologia

Λύστε το πρόβλημα με σιγουριά και ασφάλεια!

Πριν από τη θεραπεία, το φλεβικό δίκτυο του ασθενούς εξετάζεται λεπτομερώς με έγχρωμο υπερηχογράφημα triplex και επισημαίνονται τα σημεία ανεπάρκειας.

Η διαδικασία είναι απλή και πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία με συνεχή υπερηχογραφική παρακολούθηση: Ξεκινά με την εισαγωγή ενός μικρού καθετήρα εκπομπής λέιζερ στην πάσχουσα φλέβα μέσω μιας οπής βελόνας. Στη συνέχεια, ο καθετήρας προωθείται ενδοφλεβίως στην πληγείσα περιοχή. Ενεργοποιώντας το λέιζερ, κατευθύνουμε την ενέργεια στα τοιχώματα με εστιασμένο και ομοιόμορφο τρόπο μέχρι να καλύψουμε πλήρως κάθε φλέβα.

Ο νέος καθετήρας ELVeS Radial 2Ring επιτυγχάνει τέλεια εστίαση σε κάθε φλέβα, καθιστώντας καλύτερη τη θεραπεία για τους ασθενείς, καθώς και χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια από ό,τι πριν.

Η προσβεβλημένη φλέβα αποκλείεται από το υπόλοιπο φλεβικό δίκτυο και απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό. Οι υγιείς φλέβες του δικτύου αποκαθιστούν την κυκλοφορία.

Η σύντομη επέμβαση διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά ανά φλέβα και είναι απολύτως ασφαλής, ανώδυνη, δεν απαιτεί τομές και δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο ανάρρωσης. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν αμέσως στις κανονικές τους δραστηριότητες.

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στην αντιμετώπιση φλεβικών προβλημάτων με προηγμένες τεχνολογίες μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε την πιο σύγχρονη θεραπεία, απαλλάσσοντάς σας άμεσα από τα επώδυνα συμπτώματα και τις σοβαρές συνέπειες της χρόνιας φλεβικής νόσου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην Λάρισα και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2016 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - All rights reserved | Created by Startwebsite