Met-Hospital-Horizontal
θεραπεια κιρσών6 angiologia

Φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων – Κιρσοί ή φλεβίτες

Είναι η ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων να προωθήσουν το αίμα προς την καρδιά λόγω βλάβης του τοιχώματος των φλεβών των κάτω άκρων.

Οι φλέβες είναι αγωγή αίματος οι οποίοι μεταφέρουν το αίμα από την περιφέρεια, από τα περιφερειακά όργανα προς την καρδιά, αυτό εξασφαλίζεται με ένα μηχανισμό βαλβίδων.

Όταν οι βαλβίδες αυτές χαλάσουν λόγο αλλοίωσης τους, τότε έχουμε την λεγόμενη  φλεβική ανεπάρκεια, «κιρσούς ή φλεβίτες» όπως λέμε στην καθομιλουμένη, είναι οι φλέβες αυτές οι οποίες βλέπουμε διογκωμένες και διατεταγμένες στα πόδια μας.

Πώς γίνεται η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας

Μετά την κλινική εξέταση, η οποία γίνεται από τους Αγγειοχειρουργούς, ο γιατρός προτείνει τη διενέργεια ενός υπερηχογραφήματος, ενός έγχρωμου υπερηχογραφήματος το λεγόμενο τρίπλεξ. Το τρίπλεξ αναδεικνύει και το πρόβλημα και τα σημεία όπου το φλεβικό σύστημα ανεπαρκή και συνεπώς όπου εμείς πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή, όταν φτάσουμε να θεραπεύσουμε το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας.

Στα περισσότερα ιατρεία έτσι και στο δικό μας γίνεται έλεγχος με τρίπλεξ αγγείων κατά την εξέταση του ασθενούς και μπορεί να γίνει διάγνωση σε επίπεδο ιατρείου.

Που οφείλεται η φλεβική ανεπάρκεια

  • Κληρονομικούς λόγους
  • Ορθοστασία
  • Βαριά εργασία
  • Εγκυμοσύνες
  • Παχυσαρκία

Είναι ένα εξελισσόμενο πρόβλημα που αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο επιδεινώνεται, που δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να επέλθει σαν το χειρότερο αποτέλεσμα και αποτελεί και το μοναδικό σύμπτωμα των φλεβών των κιρσών των κάτω άκρων την Θρόμβωση.

 

Όσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες το άτομο που έχει τη φλεβική ανεπάρκεια να υποστεί θρόμβωση. Σε προχωρημένες καταστάσεις, ο θρόμβος μπορεί να μπει στην κυκλοφορία και να προκαλέσει πνευμονική εμβολή. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω, όταν τεθεί η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας να το αντιμετωπίσουμε με τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που διαθέτουμε στο ιατρείο μας.

θεραπεια κιρσών2 angiologia
θεραπεια κιρσων angiologia
σαφηνεκτομη angiologia

Αφού λοιπόν τεθεί η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας με το απλό τρίπλεξ που λέμε το έγχρωμο υπερηχογράφημα του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων και φτάσουμε στην ώρα της χειρουργικής επέμβασης, της χειρουργικής αντιμετώπισης, έχουμε δύο επιλογές:

Η μια επιλογή είναι η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση όπου γίνεται η λεγόμενη σαφηνεκτομή, η εκρίζωση της φλέβας η οποία απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο και μακρά αποχή του ασθενούς από την καθημερινή του δραστηριότητα.

Ο άλλος τρόπος που έχουμε είναι τα σύγχρονα laser. Είναι η θεραπεία εκλογής παγκοσμίως αυτή τη στιγμή για τη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και την έχει κάνει δημοφιλή το ότι η αποκατάσταση του ασθενούς και η επάνοδος του στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται από την επόμενη μέρα. Την ίδια ημέρα κάνουμε τον προ εγχειρητικό έλεγχο, κάνουμε τη χειρουργική επέμβαση με τα laser και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική και την επομένη επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Είναι ανώδυνη και έχει αυξήσει την γκάμα των ασθενών που μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση για τη φλεβική ανεπάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αφού είναι αναίμακτη τεχνική, να συμπεριλάβει και ασθενείς διαβητικούς που κάνουν χρήση αντιπηκτικών με καρδιακές αρρυθμίες και μεγαλύτερους από το επιτρεπτό όριο ηλικίας που ήταν μέχρι πρόσφατα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην Λάρισα και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2016 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - All rights reserved | Created by Startwebsite