We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.
Είναι η ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων να προωθήσουν το αίμα προς την καρδιά λόγω βλάβης του τοιχώματος των φλεβών των κάτω άκρων.
Οι φλέβες είναι αγωγή αίματος οι οποίοι μεταφέρουν το αίμα από την περιφέρεια, από τα περιφερειακά όργανα προς την καρδιά, αυτό εξασφαλίζεται με ένα μηχανισμό βαλβίδων.
Όταν οι βαλβίδες αυτές χαλάσουν λόγο αλλοίωσης τους, τότε έχουμε την λεγόμενη φλεβική ανεπάρκεια, «κιρσούς ή φλεβίτες» όπως λέμε στην καθομιλουμένη, είναι οι φλέβες αυτές οι οποίες βλέπουμε διογκωμένες και διατεταγμένες στα πόδια μας.
Πώς γίνεται η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας
Μετά την κλινική εξέταση, η οποία γίνεται από τους Αγγειοχειρουργούς, ο γιατρός προτείνει τη διενέργεια ενός υπερηχογραφήματος, ενός έγχρωμου υπερηχογραφήματος το λεγόμενο τρίπλεξ. Το τρίπλεξ αναδεικνύει και το πρόβλημα και τα σημεία όπου το φλεβικό σύστημα ανεπαρκή και συνεπώς όπου εμείς πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή, όταν φτάσουμε να θεραπεύσουμε το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας.
Στα περισσότερα ιατρεία έτσι και στο δικό μας γίνεται έλεγχος με τρίπλεξ αγγείων κατά την εξέταση του ασθενούς και μπορεί να γίνει διάγνωση σε επίπεδο ιατρείου.
Που οφείλεται η φλεβική ανεπάρκεια
Είναι ένα εξελισσόμενο πρόβλημα που αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο επιδεινώνεται, που δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να επέλθει σαν το χειρότερο αποτέλεσμα και αποτελεί και το μοναδικό σύμπτωμα των φλεβών των κιρσών των κάτω άκρων την Θρόμβωση.
Όσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες το άτομο που έχει τη φλεβική ανεπάρκεια να υποστεί θρόμβωση. Σε προχωρημένες καταστάσεις, ο θρόμβος μπορεί να μπει στην κυκλοφορία και να προκαλέσει πνευμονική εμβολή. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω, όταν τεθεί η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας να το αντιμετωπίσουμε με τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που διαθέτουμε στο ιατρείο μας.
Αφού λοιπόν τεθεί η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας με το απλό τρίπλεξ που λέμε το έγχρωμο υπερηχογράφημα του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων και φτάσουμε στην ώρα της χειρουργικής επέμβασης, της χειρουργικής αντιμετώπισης, έχουμε δύο επιλογές:
Η μια επιλογή είναι η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση όπου γίνεται η λεγόμενη σαφηνεκτομή, η εκρίζωση της φλέβας η οποία απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο και μακρά αποχή του ασθενούς από την καθημερινή του δραστηριότητα.
Ο άλλος τρόπος που έχουμε είναι τα σύγχρονα laser. Είναι η θεραπεία εκλογής παγκοσμίως αυτή τη στιγμή για τη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και την έχει κάνει δημοφιλή το ότι η αποκατάσταση του ασθενούς και η επάνοδος του στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται από την επόμενη μέρα. Την ίδια ημέρα κάνουμε τον προ εγχειρητικό έλεγχο, κάνουμε τη χειρουργική επέμβαση με τα laser και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική και την επομένη επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Είναι ανώδυνη και έχει αυξήσει την γκάμα των ασθενών που μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση για τη φλεβική ανεπάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αφού είναι αναίμακτη τεχνική, να συμπεριλάβει και ασθενείς διαβητικούς που κάνουν χρήση αντιπηκτικών με καρδιακές αρρυθμίες και μεγαλύτερους από το επιτρεπτό όριο ηλικίας που ήταν μέχρι πρόσφατα.
Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο Αθήνας – Ιατρείο Ρόδος – Ιατρείο Λαμίας – Ιατρείο Λάρισας
Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.
Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα
Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική