Met-Hospital-Horizontal

Τί είναι το ανεύρυσμα θωρακικής αορτής:

anyrysma-thorakikis-aortis

Το ανεύρυσμα θωρακικής αορτής είναι μια κατάσταση κατά την οποία η θωρακική αορτή, η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, διευρύνεται περισσότερο από το 50% της φυσιολογικής διαμέτρου της. Μια διάταση της αορτής άνω των 50 εκατοστών χρειάζεται τακτικές εξαμηνιαίες εξετάσεις και όταν το ανεύρυσμα υπερβαίνει τα 5 εκατοστά, απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.

Το ανεύρυσμα της θωρακικής αορτής μπορεί να είναι διατεταμένο (σε σχήμα ατράκτου), σακκοειδές, όπου το τοίχωμα του αγγείου προεξέχει από ένα τμήμα της αορτής, ή μπορεί να είναι διαφραγματικό, όπου το έσω χιτώνας διαρρηγνύεται και αποκολλάται από το έσω χιτώνα σχηματίζοντας ένα ανεύρυσμα διαφορετικού σχήματος και μεγέθους.

Η αιτιολογία

  • κάπνισμα
  • παχυσαρκία
  • υπερλιπιδαιμία
  • αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • τραύματα στον θώρακα
  • σύνδρομο Marfan

Τα συμπτώματα

  • Πόνος στην πλάτη
  • Oξύ διαξιφιστικό άλγος, δηλαδή πόνος στο θώρακα
  • Βήχας, δυσκολία στην αναπνοή ή στην κατάποση

Διάγνωση – εξετάσεις

Τα ανευρύσματα του θώρακα συνήθως ανακαλύπτονται τυχαία κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου καρδιολογικού ελέγχου ή μπορεί να εντοπιστούν σε μια απλή ακτινογραφία θώρακα. Η αξονική τομογραφία ή η αξονική αγγειογραφία με ενδοφλέβια έγχυση σκιαγραφικού είναι η εξέταση που βοηθά τον αγγειοχειρουργό να προσδιορίσει το ακριβές μέγεθος του ανευρύσματος, καθώς και τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής του.

Το ανεύρυσμα θωρακικής αορτής είναι ένα διευρυμένο τμήμα της αορτής που μπορεί να εκραγεί και να προκαλέσει θάνατο. Τα σημάδια κινδύνου περιλαμβάνουν πόνο στον αυχένα, στο άνω μέρος της πλάτης ή στο στήθος, αδυναμία στα χέρια και τα πόδια, δύσπνοια. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα, ένα στεντ για την ανακούφιση της πίεσης, χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος της αορτής.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην Λάρισα και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2016 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - All rights reserved | Created by Startwebsite