Met-Hospital-Horizontal

Τί είναι το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Η κοιλιακή αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία στο ανθρώπινο σώμα και μεταφέρει αίμα από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα. Εκτείνεται από την καρδιά προς το διάφραγμα και αποτελεί τμήμα της θωρακικής αορτής, η οποία έχει διάμετρο 2,8 cm- από εκεί και πέρα είναι γνωστή ως κοιλιακή αορτή μέχρι να διαιρεθεί σε δύο λαγόνιες αρτηρίες με διάμετρο 2 cm η καθεμία.

Πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση  εξειδικευμένου ιατρού

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι μια ανώμαλη διόγκωση στο τοίχωμα της αορτής, η οποία είναι η κύρια αρτηρία που μεταφέρει αίμα από την καρδιά σε άλλα μέρη του σώματος. Η αύξηση της διαμέτρου κατά περισσότερο από 50% του φυσιολογικού θεωρείται επικίνδυνη και αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να αποβεί θανατηφόρα..

Συμπτώματα

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι συνήθως ασυμπτωματικό και η πάθηση ανακαλύπτεται τυχαία κατά τη διάρκεια διαγνωστικών εξετάσεων για άλλες παθήσεις. Για παράδειγμα, σε ένα υπερηχογράφημα κοιλίας.

Ωστόσο, μπορεί να παρουσιάσει ορισμένα συμπτώματα:

  • πόνο στο επιγάστριο με αντανάκλαση στην αριστερή πλάγια κοιλία
  • αίσθημα παλμών στην κοιλιά όταν είναι μεγάλο σε μέγεθος
  • γάγγραινα των δακτύλων των κάτω άκρων όταν υλικό από το εσωτερικό του αποκολλάται και εμβολίζει μια περιφερική αρτηρία
  • έντονο πόνο στην οσφυϊκή περιοχή με αντανάκλαση στην κοιλιά όταν υπάρχει διάταση. Αναφορικά τότε ο κίνδυνος ρήξης είναι πολύ υψηλός και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

Επιπλοκές & Παράγοντες κινδύνουaneyrisma

Η αιτία του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής είναι άγνωστη. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι διάφοροι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της πάθησης:

  • το κάπνισμα
  • η παχυσαρκία
  • η υπερλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερόλη ή λιπαρά οξέα στο αίμα)
  • η υψηλή αρτηριακή πίεση

Το ποσοστό των ασθενών που επιβιώνουν όταν το κοιλιακό ανεύρυσμά τους υποστεί ρήξη κυμαίνεται από 10% έως 50%, ενώ οι σοβαρές επιπλοκές είναι συχνές.

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι μια διαταραχή κατά την οποία η κύρια αρτηρία που μεταφέρει το αίμα από την καρδιά αποδυναμώνεται και είναι επιρρεπής σε ρήξη. Η ρήξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, προκαλώντας χαμηλή αρτηριακή πίεση και ακόμη και θάνατο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπηρεσίες

aneyrisma-angiologia

Αρτηριακές Παθήσεις

Στένωση καρωτίδας Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής Ισχαιμία κάτω άκρων

Kirsoi 7a Before -angiologia

Φλεβικές Παθήσεις

Χρήση εξελιγμένων Laser για θεραπεία κιρσών, φλεβικής ανεπάρκειας και ευρυαγγειών

evriaggeies

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τις διατεταμένες μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες ..

αγγειακες παθησεις angiologia

Αγγειακές Παθήσεις

Παθήσεις αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων.

ανευρυσμα cover

Ανευρύσματα

Αντιμετώπιση και θεραπεία με σύγχρονη ενδαγγειακή τεχνική

Ο κ. Ρόκας Γιώργος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Εξειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο ΓΝΑ και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, όπως επίσης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος  Αγγειοχειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του METROPOLITAN Νοσοκομείου. 

Εξειδικεύτηκε στα φλεβικά laser στο Λονδίνο και είναι ένας από τους πρώτους ιατρούς που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα, με τα φλεβικά laser, έχοντας μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά κλασσικής αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγγειοχειρούργος Ρόκας Γεώργιος με 10ετής εμπειρία και πρωτοπόρος στον χώρο των laser, με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας, να βρει την καλύτερη λύση για εσάς και να το αντιμετώπιση βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αγγειοχειρούργο – Αγγειολόγο κο Ρόκα στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας. Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην Λάρισα και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

rokas-georgios-angilogia
metropolitan-logo-rokas-georgios
ιασω θεσσαλίας logo

Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική

Follow Us on Facebook

Ιατρείο Αθήνας

Λεωφόρος Κηφισίας 2, Παράδεισος Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 210 6821003 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Ρόδος

Κωνσταντίνου Τσάτσου 1, Επτά Βαγιές Τηλ.: 22410 28500 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λαμίας

Έσλιν 16 Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Τηλ.: 22310 43773 Κιν.: 6937 305757

Ιατρείο Λάρισας

Ιασώ Θεσσαλίας, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών 41500 - Τηλέφωνο ραντεβού 216 0011 006 Κιν.: 6937 305757

© 2016 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΟΚΑΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - All rights reserved | Created by Startwebsite