Κιρσοί και Φλεβίτιδα - Συμπτώματα και Σύγχρονες Μέθοδοι Θεραπείας​ με Laser

Οι κιρσοί και η φλεβίτιδα αποτελούν κοινά προβλήματα που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία, κυρίως στα κάτω άκρα. Αυτές οι παθήσεις είναι όχι μόνο αισθητικά ενοχλητικές αλλά μπορούν να προκαλέσουν και σημαντική δυσφορία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα αίτια, τα συμπτώματα και τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών και της φλεβίτιδας, με ιδιαίτερη έμφαση στη θεραπεία με λέιζερ.

veins2024-3

Τι είναι οι Κιρσοί και η Φλεβίτιδα;

Οι κιρσοί είναι διογκωμένες, στριφτές φλέβες που συνήθως εμφανίζονται στα πόδια. Προκαλούνται από βαλβίδες στις φλέβες που δεν λειτουργούν σωστά, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει προς τα πίσω και να συλλέγεται στις φλέβες. Η φλεβίτιδα είναι η φλεγμονή των φλεβών, η οποία μπορεί να είναι επιφανειακή (επιφανειακή φλεβίτιδα) ή βαθιά (βαθιά φλεβική θρόμβωση).

Συμπτώματα των Κιρσών

Τα συμπτώματα των κιρσών μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ορατές, διογκωμένες φλέβες.
 • Πόνος ή αίσθημα βάρους στα πόδια.
 • Πρήξιμο στους αστραγάλους και τα πόδια.
 • Κνησμός γύρω από την πληγείσα φλέβα.
 • Μυϊκές κράμπες, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Η φλεβίτιδα, ειδικότερα η βαθιά φλεβική θρόμβωση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα όπως έντονος πόνος, πρήξιμο και ερυθρότητα στο προσβεβλημένο άκρο.

Αντιμετώπιση των Κιρσών

Η αντιμετώπιση των κιρσών μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, φαρμακευτική αγωγή και διάφορες ιατρικές επεμβάσεις. Μερικές από τις συντηρητικές προσεγγίσεις είναι:

 • Άσκηση: Τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
 • Απώλεια βάρους: Η μείωση του σωματικού βάρους μπορεί να μειώσει την πίεση στις φλέβες.
 • Ανύψωση των ποδιών: Ανακούφιση της πίεσης στις φλέβες.
 • Κάλτσες συμπίεσης: Βοηθούν στην πρόληψη της διόγκωσης και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Θεραπεία των Κιρσών με Λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι:

 • Ενδοφλεβική θεραπεία με λέιζερ (EVLT): Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με την εισαγωγή ενός λεπτού καθετήρα μέσα στην προσβεβλημένη φλέβα. Ο καθετήρας εκπέμπει ενέργεια λέιζερ που θερμαίνει και κλείνει τη φλέβα, ανακατευθύνοντας το αίμα σε υγιείς φλέβες.
 • Επιφανειακή θεραπεία με λέιζερ: Χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές φλέβες και ευρυαγγείες. Η ενέργεια λέιζερ εφαρμόζεται εξωτερικά, μέσω του δέρματος, και καταστρέφει τις μικρές φλέβες.

Η ενδοφλεβική θεραπεία με λέιζερ είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών. Η μέθοδος αυτή προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν απαιτεί νοσηλεία.
 • Είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των κιρσών όλων των μεγεθών.
 • Είναι μια ασφαλής μέθοδος με ελάχιστους κινδύνους.
 • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κιρσούς, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον αγγειολόγο-αγγειοχειρουργό Ρόκα Γεώργιο στα ιατρεία του στην Αθήνα, στην Ρόδο, στην Λαμία και στην Λάρισα.

Ο Δρ. Ρόκας θα σας ενημερώσει για τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη θεραπεία που είναι κατάλληλη για εσάς.

Οι κιρσοί και η φλεβίτιδα είναι συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Με τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, όπως η θεραπεία με λέιζερ, οι ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση σε αποτελεσματικές και λιγότερο επεμβατικές επιλογές θεραπείας. Εάν υποφέρετε από συμπτώματα κιρσών ή φλεβίτιδας, συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό για να καθορίσετε την καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση για εσάς.

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες