Θεραπεία Ευρυαγγειών αίτια και συμπτώματα

Σήμερα οι κιρσοί στα πόδια και στο πρόσωπο αντιμετωπίζονται οριστικά χωρίς χειρουργική επέμβαση.

 

Ο Δρ Γιώργος Ρόκας Αγγειολόγος ειδικεύτηκε στο Λονδίνο στα φλεβικά λέιζερ και έχει μεγάλη εμπειρία καθώς είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τα φλεβικά λέιζερ.

evriaggeies-PRIN-META

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο από τον Δρ Γεώργιο Ρόκα, PhD, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN.

Ευρυαγγείες & φλεβική ανεπάρκεια
Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένες φλέβες στο δέρμα και παρατηρούνται συχνότερα στα πόδια, στο πρόσωπο ή και στο υπόλοιπο σώμα. Είναι ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα αν υπάρχουν μόνες τους χωρίς φλεβική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με την τελευταία διεθνή ταξινόμηση, αποτελούν το αρχικό στάδιο της φλεβικής ανεπάρκειας. Συνήθως έχουν μια τροφοδότρια φλέβα η οποία είναι φλεβική ανεπάρκεια και διαστέλλονται λόγω της αυξημένης πίεσης στο εσωτερικό τους. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε εάν συνοδεύονται από φλεβική ανεπάρκεια προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε και φλεβική ανεπάρκεια θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε το θέμα της φλεβικής ανεπάρκειας για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε και τις ευρυαγγείες ριζικά και να μην ξαναεμφανιστούν. Σε καμία περίπτωση οι ευρυαγγείες δεν υποχωρούν αν δεν θεραπευτεί η φλεβική ανεπάρκεια πρώτα. Σε καμία περίπτωση δεν υποχωρούν οι ευρυαγγείες, αν πρώτα δεν θεραπευτεί η φλεβική ανεπάρκεια.

Ευρυαγγείες: Η θεραπεία και η αντιμετώπιση τους Χωρίς Χειρουργείο, με ND YAG LASER – Η πιο Σύγχρονη Μέθοδος Αντιμετώπισης

ND_Yag_Laser

Μια από τις επαναστατικές και σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και λύσεις θεραπείας για τις ευρυαγγείες στα πόδια αποτελεί το Laser. Το Laser ND YAG είναι η τελευταία γενιά που το διαθέτουν ελάχιστα ιατρεία στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Θεραπείας Ευρυαγγειών με Laser

  • Πρόκειται για μία ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών
  • Χωρίς την έγχυση χημικών ουσιών που διατελείται στην σκληροθεραπεία ή την σκληροθεραπεία με αφρό και συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων.
  • Πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα
  • Χωρίς να γίνουν τομές
  • Δεν προκαλεί εκχυμώσεις, δυσμορφία και ουλές
  • Δεν χρησιμοποιούνται βελόνες με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται κάθε ενδεχόμενο μόλυνσης
  • Επιτυγχάνεται ταυτόχρονη θεραπεία και στα δύο άκρα (αν πραγματοποιείται θεραπεία για πόδια)
  • Τέλος διαθέτουμε στο ιατρείο μας, το εξελιγμένο και εξειδικευμένο για ευρυαγγείες ND YAG LASER, καθώς αποτελεί το καλύτερο μέσο παγκοσμίως για τη θεραπεία των ευρυαγγειών. Η τιμή της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, αλλά το τελικό κόστος διατηρείται σε προσιτό επίπεδο για τον ασθενή.

Η Διαδικασία είναι ανώδυνη, αναίμακτη και δίνουμε αποτελεσματική λύση με Laser
Πριν από την έναρξη της θεραπείας, ο ασθενής συνήθως υποβάλλεται σε φλεβικό triplex για να διαπιστωθεί ποιες φλέβες θα αντιμετωπιστούν με το λέιζερ, να ελεγχθούν οι μείζονες και οι ελάσσονες σαφηνικές φλέβες και να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ανεπάρκεια.

Για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, η κύρια εστίαση πρέπει να είναι στις μπλε φλέβες που βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό θα βοηθήσει στη διακοπή της ροής του αίματος προς τις ευρυαγγείες.

Το laser επιτρέπει τη θεραπεία μεσαίου και μικρού μεγέθους φλεβών με πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας μπορούμε να στοχεύσουμε την επιλεγμένη φλέβα εξωτερικά και μέσω ειδικών ρυθμίσεων (διάρκεια, συχνότητα, ενέργεια) η δέσμη λέιζερ φτάνει σε διαφορετικό βάθος όπου βρίσκεται η στοχευόμενη φλέβα.

Η θεραπεία των ευρυαγγειών με λέιζερ γίνεται με τη χρήση μιας δέσμης λέιζερ σε καθορισμένο μήκος κύματος και προκαθορισμένη ενέργεια για να συρρικνωθεί η φλέβα και να απορροφηθεί από το σώμα. Η διαδικασία γίνεται εξωτερικά, χωρίς παρακεντήσεις με βελόνα.

 
 

“>

 
 

Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο ΑθήναςΙατρείο ΡόδοςΙατρείο ΛαμίαςΙατρείο Λάρισας 

Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.

Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα

Υπηρεσίες