We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.
Εάν έχετε κιρσούς ή ευρυαγγείες στα πόδια σας, μπορεί να έχετε ακούσει για τη σκληροθεραπεία. Η σκληροθεραπεία είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους για τη θεραπεία αυτών των συμπτωμάτων και περιλαμβάνει την έγχυση χημικών ουσιών στις προσβεβλημένες φλέβες.
Η σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται από παλαιότερα, ωστόσο οι επιλογές των χημικών ουσιών έχουν αλλάξει και βελτιωθεί από τότε, με τους σύγχρονους γιατρούς να χρησιμοποιούν διάλυμα πολυδοκανόλης και γλυκερίνης για τη σκληροθεραπεία.
Με την απλή έγχυση ενός υγρού στην πάσχουσα φλέβα, λέμε ότι έχουμε απλή σκληροθεραπεία, ενώ αν η έγχυση γίνεται με ένα υλικό σε μορφή αφρού, λέμε ότι έχουμε σκληροθεραπεία με αφρό. Η μέθοδος της σκληροθεραπείας χρησιμοποιείται από παλαιότερες εποχές, ωστόσο οι επιλογές στα χημικά έχουν αλλάξει και βελτιωθεί από τότε, με τους σύγχρονους γιατρούς να χρησιμοποιούν πολυδοκανόλη και διάλυμα γλυκερόλης για τη σκληροθεραπεία.
Η σκληροθεραπεία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που οι ασθενείς μπορούν να ανεχθούν καλά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνεται σε ιατρικό περιβάλλον, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα και άμεσα οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση στη χορήγηση ενδοφλέβιων φαρμάκων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του χωρίς προβλήματα. Όσον αφορά το ποια μέθοδος σκληροθεραπείας είναι καλύτερη: συνήθως και εφόσον ο ασθενής είναι σε θέση να δεχτεί αυτή τη θεραπεία, συνιστάται η σκληροθεραπεία με αφρό έναντι της απλής σκληροθεραπείας, επειδή διαχέεται καλύτερα μέσα στο φλεβικό δίκτυο και παραμένει εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η σκληροθεραπεία δεν είναι για όλους. Συγκεκριμένα, δεν συνιστάται σε άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργίας σε οποιοδήποτε φάρμακο ή που πάσχουν από αλλεργικό άσθμα. Επιπλέον, η βελόνα σκληροθεραπείας δεν μπορεί να εισαχθεί σε πολύ λεπτές κόκκινες φλέβες, καθώς μπορεί να προκαλέσει νέκρωση (θάνατο του ιστού), και δεν ενδείκνυται για τους κιρσούς του προσώπου.
Ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός που θα αναλάβει τη διαδικασία θα εξετάσει πρώτα προσεκτικά το ιατρικό σας ιστορικό και τη γενική κατάσταση της υγείας σας, προκειμένου να σας ενημερώσει αν μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτή τη μέθοδο θεραπείας ή αν θα πρέπει να σας συστήσει κάποια άλλη.
Μετά το τέλος της σκληροθεραπείας, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί ορισμένες πρακτικές.
Πρώτα απ’ όλα, μετά το τέλος της σκληροθεραπείας, και προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά της, απαιτείται συμπίεση των προσβεβλημένων φλεβών με ειδικές κάλτσες συμπίεσης διαβαθμισμένης συμπίεσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.
Επιπλέον, συνιστάται η τοπική εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας στα σημεία της σκληροθεραπείας, προκειμένου να ανακουφιστεί το δέρμα.
Η διαδικασία σκληροθεραπείας πραγματοποιείται συνήθως σε αρκετές συνεδρίες, οπότε η τήρηση των προαναφερθέντων προφυλάξεων και η φροντίδα κατά τη διάρκεια και μετά τις συνεδρίες μπορεί να αυξήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και τη διάρκειά της.
Ο ιατρός κατόπιν ραντεβού βρίσκεται στα ιατρεία του: Ιατρείο Αθήνας – Ιατρείο Ρόδος – Ιατρείο Λαμίας – Ιατρείο Λάρισας
Ο ιατρός χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan Αθήνας, στην Λαμία και στην Λάρισα χειρουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο νησί της Ρόδου στο EUROMEDICA Ρόδου.
Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Αθήνα – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Ρόδο – Αγγειολόγος Αγγειοχειρουργός Λαμία – Αγγειολόγος αγγειοχειρουργός Λάρισα
Γεώργιος Ι. Ρόκας Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αγγειακή & Ενδαγγειακή Χειρουργική